U blokadi 2269 firmi

Bez autora
Oct 03 2012

Na oktobarskom spisku blokiranih firmi, koji je objavila Centralna banka, nalazi se 21 nova kompanija, uključujući i Hotelsko- turističko preduzeće (HTP) Onogošt sa dugom od 15,4 hiljade eura. Na četvrtom po redu spisku blokiranih preduzeća nalazi se 2.269 kompanija. Imovina Onogošta se treći put prodaje po cijeni od 31,5 miliona eura, a zainteresovani do petka treba da se prijave za javno nadmetanje. Akcijama Onogošta od 2004. upravlja HLT fond, a klasični stečaj po odluci Privrednog suda uveden je 23. marta ove godine. Dug Onogošta iznosi 2,5 miliona, ne računajući pozajmicu Vlade od milion eura. Od 21 nove kompanije koja je uvrštena u novi oktobarski spisak CBCG, najveći iznos blokade ima budvansko preduzeće "Italing građevinski inženjering", zbog 135 hiljada eura neizmirenih obaveza.

U blokadi 2269 firmiNa oktobarskom spisku blokiranih firmi, koji je objavila Centralna banka, nalazi se 21 nova kompanija, uključujući i Hotelsko- turističko preduzeće (HTP) Onogošt sa dugom od 15,4 hiljade eura. Na četvrtom po redu spisku blokiranih preduzeća nalazi se 2.269 kompanija.

Imovina Onogošta se treći put prodaje po cijeni od 31,5 miliona eura, a zainteresovani do petka treba da se prijave za javno nadmetanje.

Akcijama Onogošta od 2004. upravlja HLT fond, a klasični stečaj po odluci Privrednog suda uveden je 23. marta ove godine. Dug Onogošta iznosi 2,5 miliona, ne računajući pozajmicu Vlade od milion eura.

Od 21 nove kompanije koja je uvrštena u novi oktobarski spisak CBCG, najveći iznos blokade ima budvansko preduzeće "Italing građevinski inženjering", zbog 135 hiljada eura neizmirenih obaveza.

Na spisku 21 nove kompanije nalaze se i Montil kepital, Kotonnova, Eurosalon, Eling, AG Projekt, Delić Komerc Pljevlja, bjelopoljski Sport Uno i Apoteka M-Medicard Nikšić.

CBCG ima obavezu da prvog radnog dana u mjesecu na svom sajtu objavljuje spisak preduzeća ili preduzetnika čiji su računi blokirani duže od 30 dana i čiji iznos blokade prelazi deset hiljada eura.

Najveći dug i dalje imaju Zavala invest i Vektra Montenegro, od oko 33,3 miliona i 23,35 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik